Sermaye Düzeninde "İç Tehdit" Kimdir?

"İç tehdit değişiyor mu" tartışmaları devam ediyor. İŞÇİ BİRLİĞİ Gazetesi olarak önceki sayılarımızda sermaye düzeninde esas "iç tehdit" tanımının hedefinde kimin olduğunu bizzat sermaye devletinin sözcülerine dayanarak ortaya koyan örneklere yer vermiştik. Bu sayıda da oldukça anlamlı bulduğumuz bir örnekle "iç tehdit" tartışmalarına farklı bir bakış açısı getirmek istiyoruz.

Sermaye basınını takip edenlerin bildiği gibi pek saygın gazetecilerimiz Şamil Tayyar'la Yazgülü Aldoğan arasında "mütareke basını" tartışmasını gündemine alan 32. gün programında "sokak kadını", "medyum memiş" gibi karşılıklı iltifatların havada uçuştuğu nezih bir tartışma yaşanmıştı. Bu nezih iltifatlar bu tartışmada gündeme gelen bazı daha önemli noktaların gölgede kalmasına yol açtı. Onlardan birisi:

Yazgülü Aldoğan (programın sonlarına doğru):  "Kanlı bazı sahneler içeren Balyoz tatbikatı nedeniyle birçok komutan içeri atıldı. Peki ben de soruyorum; şimdi Allah korusun Yunanistan'da olduğu gibi bir ayaklanma olsa İstanbul'un ortasında buna kim müdahale edecek sizce? Ben sordum ve öğrendim, 52. Tugay Komutanı müdahale edecekmiş. Kendisi şu an nerede biliyor musunuz, bu davadan dolayı içeride!!"

Mazallah gomonistler, anarşistler ve ayak takımı kanla bastırılamaz da devleti yıkabilir ve başa geçebilir, zaten ayakların baş olduğu yerde de kıyamet kopuverir, değil mi ya!

Bu "çağdaş, demokrat, laik" gazetecimizin de sorup öğrendiği gibi, Türkiye'de sermaye devletinin esas iç tehdit algılamasının hedefinde daima işçi ve emekçi yığınların sistemi sarsabilecek kitlesel çıkışları var olmuştur, Milli Güvenlik Siyaset Belgesindeki değişiklikler ne olursa olsun bundan sonra da böyle olacaktır. Çokça tartışılan kanlı planların hedefi de aynıdır.