Kolombiya’da 2000 Kişilik Toplu Mezar Bulundu

KolombiyaDünya gerçeklerinden haberli olma iddiasındaki liberal aydınlarımız, günümüzde ABD ve diğer büyük emperyalist devletlerin artık darbeleri, kontrgerilla operasyonlarını ve “soğuk savaş döneminden kalma” benzeri yöntemleri kullanmadıklarını iddia ediyorlar. Aşağıda aktardığımız olay bu iddiaları yalanlayan çarpıcı örneklerden biridir. (İŞÇİ BİRLİĞİ)

Kolombiya’da 2000 Kişilik Toplu Mezar Bulundu

Kolombiya Başkenti Bogota’ya 200 kilometre uzaklıktaki Macarena köyünde, 2000’den fazla cesetten oluşan bir toplu mezar bulundu. Bu, Latin Amerika tarihinde görülmüş en büyük toplu mezardı.

Yanlarında İngiliz parlamenterlerin de bulunduğu bir insan hakları heyeti toplu mezarın bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Heyetin başkanı Jairo Ramirez, bölgede yaptıkları incelemeden sonra şu açıklamayı yaptı:

“Bölge komutanı bize bu cesetlerin FARC ve ELN gerillalarına ait olduğunu öne sürdü ama konuştuğumuz halktan insanlar bu cesetlerin sendikacılara ve haklarını arayan köylülere ait olduğunu söylediler.”

Kolombiya, dünyada en çok sendikacının öldürüldüğü ülke olma özelliğini koruyor. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun yaptığı araştırmaya göre tüm dünyada 2009 yılında devlet terörü sonucunda öldürülen 101 sendikacıdan 48’i Kolombiya’dandır.

2000’den fazla insanın toplu mezarlara konulduğu dönemde, Kolombiya’da Başkanlık görevini Alvaro Uribe sürdürüyordu. Uribe şu anda, İsrail'in Mavi Marmara baskınını soruşturmakla yükümlü Birleşmiş Milletler ekibinin Başkan Yardımcılığını yapmaktadır.

Toplu mezarın bulunduğu tarih olan 22 Temmuz 2010’da Kolombiya hükümetinin Amerika Devletleri Örgütü nezdinde Venezüella’yı topraklarında FARC gerillalarını barındırmakla suçlaması, pek çok çevre tarafından dikkatleri bu olaydan uzak tutmak amacıyla yapılmış bir hamle olarak yorumlandı.

İŞÇİ BİRLİĞİ KOLEKTİFİ