Polis Kurşunuyla Katledilen Şerzan Kurt'un Davası Eskişehir'de Görüldü

Mayıs ayında Muğla'da sivil polis Gültekin Şahin tarafından vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un davası Eskişehir'de görüldü. Muğla'da görülen ilk duruşmanın ardından tamamen keyfi ve mevcut hukuk anlayışını zorlayan yollarla, sözde güvenlik gerekçesiyle ailesinden ve avukatlarından habersiz bir şekilde yapılan gizli bir oturumla dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesine alındı. 15 Ekim 2010 günü Eskişehir'de görülen duruşmada sanık polisin tahliye talebi reddedilerek duruşma 8 Aralık tarihine ertelendi. Duruşmanın yapıldığı gün davanın izleyicileri olan ve adliye önünde duruşmanın bitmesini bekleyen kitleye yönelik polisin de kışkırtmasıyla provokasyon girişimlerinde bulunuldu fakat sonuç alınamadı. Dava için 900'den fazla polisin görevlendirilmesi ve çevredeki çatılara özel harekat timlerinin yerleştirilmesiyle davanın takipçisi olan kitle üzerinde fiili ve psikolojik baskı uygulanmaya çalışıldı.

Eskişehir İŞÇİ BİRLİĞİ
Gazetesi Çalışanları