Tek Başına Kurtuluş Yok!

İsmim Yiğit , 30 yaşındayım, evliyim, çocuğum yok. Gebze Organize sanayinde Robotik uygulamalar otomasyon işleri yapan bir firmada 5 aydır çalışıyorum. Askerden gelişimden beridir bu sekizinci işyerim. Elektrikçiyim ama elimden her iş gelir, daha önce tekstilde de çalıştım. Yeni işyerim, diğer işyerlerine göre düzenli olsa da daha önce çalıştığım yerlerle aynı. Maaş az, bazen maaşlar geç ödeniyor, fazla mesai ücreti verilmiyor çok uzun süre çalışma yapılıyor.  En son yaşadığımızı anlatayım. En son iki müdür, siz onlara patron deyin, bizi çağırdılar. Birincisi “Kötü haberleri vereyim” diye söze başladı ve “Arkadaşlar bu ay maaşları ödeyemiyoruz, durumlar kötü” dedi. Yalan olduğunu biliyoruz, patronlar daha yeni Sapanca’da otele eğlenmeye gittiler. Öbürü, “Arkadaşlar proje aldık 3 haftada işi teslim etmemiz lâzım, gece gündüz çalışacağız” dedi.  Sonra bize âdeta gaz verdiler. Bazı işçileri tüm ekibe alkışlattılar, sonra hepimiz alkış tuttuk, bazı arkadaşlar futbol taraftarı gibi bağırdı. Çıkışta bazı eski arkadaşlarla konuştum, hepsi küfrediyorlar, küfredenlerin içinde en çok alkışlayanlar da var. Ama kimse işini kaybetmek istemiyor. Ben buna karşı bir şey yapalım deyince bazıları benimle konuşmayı kesti. Bazı arkadaşlar ise benimle aynı düşünüyor. Bazıları senin karın çalışıyor çocuğun yok diye bana laf atıyor. Biz az değiliz, çok insanız ama bir arada değiliz. Bir gün hepimiz aynı yerde olursak haklarımızı kolaylıkla alırız.

Gebze’den İŞÇİ BİRLİĞİ okuru bir işçi