Cafer Timtik Tek Başına Direniyor

İstanbul Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kubatoğlu Alüminyum’da işten çıkarılan ve mücadelesini diğer direnişlerle birleştiren Cafer Timtik, 25 Haziran’da Ontex Direnişinin 130’uncu günü etkinliğine katıldı ve orada düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Ben Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesinde direnişte olan arkadaşınızım. Tuzla O. S. Bölgesi’nde keyfi işten atmalara karşı direnişteyim. Son zamanlarda Sa-Ba, Kampana, Konveyör gibi işyerlerinde keyfi uygulamalarla işten atılan arkadaşlarımın açtığı yoldan giderek bundan sonraki uygulamalara bir alternatif gösterebilmek adına direniş çadırımı açtım ve bölgedeki işçi arkadaşlara direnmekten başka alternatifin olmadığını göstermek için direnişimi büyütmeye çalışıyorum. Burada düzenlenen etkinliğe katılarak Ontex işçisinin de yalnız olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Şu anda direnişte olan işçilerle bir direniş platformu kurma aşamasındayız. Bu platformla hem direnişlere destek olmayı hem de sesimizi daha net ve güçlü bir şekilde duyurmayı hedefliyoruz. Tüm Türkiye işçi sınıfını direnişlerimize destek olmaya çağırıyoruz.”

Kubatoğlu Alüminyum’da kriz bahanesiyle 15 işçinin işine son verileceği açıklanmış ve 7 Mayıs 2011 tarihinde 4 işçinin işine son verilmişti. İşten çıkarmalara kriz bahane edilmiş olsa da fabrikada siparişleri yetiştirmek için yoğun bir çalışma temposu yürütüldü.  Öyle ki çoğu zaman raporlu işçiler dahi baskıyla çalışmaya zorlandı. İşçiler fazla mesai ücretlerini bile olması gereken ücretin çok altında alıyorlardı. İşine son verilen işçilerden Cafer Timtik, 12 Mayıs’ta Kubatoğlu ile çevre fabrikalardaki mevcut sömürü koşullarına ve keyfî işten atmalara dur demek adına direniş başlattı. Direnişin ilk günü evinden çadırıyla çıkan Cafer Timtik, yolda polisin baskısıyla karşılaşmış, kararlılığını yüksek sesle dile getiren Cafer Timtik’e işlerine gitmekte olan işçilerden destek gelince polis geri adım atmak zorunda kalmıştı.